LightLiving

maanantai 31. maaliskuuta 2014

Taidetta yläkertaan

Vielä pikainen postaus yläkerran aulan uudesta katseenvangitsijasta.
Aula on ollut tila, jota en ole ehtinyt/osannut sisustaa vielä. Joskus olen halunnut siihen mukavan oleskelutilan nojatuolineen, joskus taas työhuonemaisen tilan tietokoneineen. Nyt kuitenkin keksin ainakin seinälle hieman täytettä.
Taannoin vierailimme mieheni vanhempien luona Pohjanmaalla ja siellä poikkesin viehättävään liikkeeseen nimeltä Verho-ja mattotalo. Paikka täynnä ihania kankaita, mattoja, valmiita verhoja ja tyynynpäällisiä sekä ammattitaitoista ja supermukavaa henkilökuntaa. Ensinnäkään en tiennyt moisesta paikasta ennenkuin anoppini antoi neuvon missä voisin kirppishameeni kaventaa. Hame kun ei pelkällä hakaneulaviritelmällä kaventunut. :)
Taisin ehtiä selostamaan huoleni hamosesta talon väelle kun katseeni vangitsi hieno ja tuttu taideteos kassan takana olevalla seinällä. Teos oli Albert Edelfeltin maalaus 'Leikkiviä poikia rannalla', josta Vallila oli painattanut mahdottoman tarkan kangasversion. Mattotalon naiset olivat sitten itse pingottaneet kyseisestä kankaasta taulun styrox- levylle.

 


Taulun värimaailma taisi iskeä ensin, eikä maalauksen aiheessakaan ollut valittamista. Halusin sen. Kuljetusongelman takia otin mukaani vain kankaan, joka minulle ystävällisesti saumattiin reunoista.
Kotiin päästyämme laitoin mieheni asialle ja vielä samana iltana valmistui meillekin oma taulu. Taululle tuli kokoa 80x140cm.
Kuva lainattu  täältä
Vallila on painattanut tämän kankaan lisäksi toisenkin Edelfeltin maalauksen joka on 'Pariisin Luxembourgin puistossa'. Kankaat kuuluvat Vallilan uuteen ”Mielentilat” -kokoelmaan, joka on yhteistyötä tänä vuonna 125-vuotta täyttäneen Ateneumin taidemuseon kanssa.

Kaunista ja simppeliä taidetta jokaiseen kotiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti