LightLiving

tiistai 8. huhtikuuta 2014

Kyökin puolella

Ensimmäiseksi täytyy todeta, että rakastan keittiötämme! Se on syntynyt minun ja mieheni saumattoman yhteistyön tuloksena. Suunnittelua yhdessä, josta tylsät mittaukset teki mieheni ja itse kahlasin läpi materiaali-ja sävyviidakon. Yhdessä koimme kodinkoneiden valitsemisen ja haun. Kokonaisuuden kokoaminen jäikin sitten mieheni vastuulle, sillä itse keskityin pitämään 1,5-vuotiaan apurin poissa keittiökaaoksesta.




Reilun vuoden olemme siellä nyt hääränneet ja keittiö on osoittautunut erittäin toimivaksi kokonaisuudeksi.
Keittiömme jatkaa samaa linjaa muun talon kanssa; vaaleaa, valoista ja simppeliä. Suuret ikkunat ja normaalia korkeampi huonekorkeus tekee tilasta ihanan valoisan ja avaran. Korkeakiiltovalkoiset kaapinovet heijastavat valoa kauniisti ja vaalea tammikuvioinen työtaso tuo lämpöä keittiöön.



Alun perin en suunnitellut mitään mustaa keittiöömme mutta jääkapin väriä valitessa päätimme "hullutella" ja rohkeasti tilasimme mustan jääkaapin. Enkä ole katunut tuota silloin hurjalta kuulostanutta valintaamme. Se, ja muutama muu musta yksityiskohta tuovat sopivasti särmää vaaleuteen.


Saareke oli mieheni toive ja siihen olikin helppo sijoittaa liesi ja uuni. Käytössä osoittautunut näppäräksi ratkaisuksi jos lieden äärellä häärii monta kokkia, tai jos kokki haluaa jutustella pöydässä istuvien kanssa.


Aluksi välitilaan piti tulla lasi, koska tuo ihailemani laatta oli näkynyt asuntomessuilla vain kylpyhuoneissa. Pohdinnan jälkeen päätin, että tykkään siitä niin paljon, että haluan ihailla sitä mieluummin keittiössä kuin pikaisilla käynneillä kylpyhuoneessa. Ratkaisu oli oikea, sillä valon määrä keittiössä saa valkoisen mosaiikkimaisen laatan kimaltamaan ihanasti. Yläkaappien päälle jätimme tarkoituksella tilaa ja asensimme sinne led-valonauhaa. Valkoinen valo täyttää juuri sopivasti tuon kaappien ja katon väliin jäävän tilan tunnelmallisella hohdollaan. Samainen valonauha valaisee myös välitilaa ja vitriinikaappia.


Ruokailutilaan mahdutimme mahdollisimman suuren pöydän ja mukavat tuolit. Pientä blingiä ja tunnelmaa tilaan tuovat pöydän päällä kimalteleva "kristallinen" valaisin ja seinällä olevat hopeakehyksiset peilit.


Näin jälkikäteen olen erityisen tyytyväinen muutamiin seikkoihin keittiössämme kuten isoon tiskialtaaseen, jossa esimerkiksi uunipeltien pesu on jopa miellyttävää hommaa. Samoin uunin oma pyrolyysipuhdistus on huikea keksintö ja siitä toiminnosta olisin valmis maksamaan jatkossakin. Tiskikoneen asettaminen korkeammalle, jolloin sen käyttö on huomattavasti helpompaa ja ergonomisempaa. Hidastinmekanisimit kaapeissa on myös mukava lisä entiselle kaapin ovien paiskojalle. :)
Turhat roinat on karsittu pois keittiönkin tasoilta, jolloin sitä kuuluisaa laskutilaa on vaikka muille jakaa. Kaappitilaakin on juuri sen verran kuin sitä tarvitaan. "Turha on romuihin rakastua", on mieheni motto, mitä tulee kaappien täyttöön. Vanhaa karsitaan uuden tieltä ja tavarat mahtuvat aina vaan.

Keittiöön on toiveissa vielä lasikansi pöydälle, jotta sen pinta pysyisi kolhuilta suojassa. Tällä hetkellä vain toivotaan parasta ja pelätään pahimpia kolhuja.
Saapuva pääsiäinen muokkaa taas keittiön vaihtuvaa väriteemaa pirteämmäksi ja lisääntyvä valo herättää eloon niin kyökin kuin siellä häärivän emännänkin.


Aurinkoista viikkoa!

2 kommenttia:

  1. On kyllä todella kaunis keittiö!! Samankaltainen on omissakin suunnitelmissa... Ja tuon vinkin isosta tiskialtaasta laitan ehdottomasti korvan taakse. Ehkä niitä uunipeltejäkin tulisi sitten pestyä useammin! Voin vain kuvitella tuon välitilan laatan välkehtimisen, se on varmasti upeaa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kiireessä altaaseen saa piilotettua myös enemmän tiskejä. ;)
      Kuvat eivät anna oikeutta laatalle mutta livenä säihke on kaunis.

      Poista